Unngå Black Friday-fellene!

Nå er den årlige Black Week i gang og mange blir bombardert av nyhetsbrev, tilbud i sosiale media og reklame på alle plattformer. Singles Day, Black Friday, Cyber Week – ja nå heter det til og med Black Week. Mange frister med gode tilbud – men er tilbudene for gode til å være sant?

Black Friday stammer tradisjonelt fra USA og markerer starten på julehandelen. I Norge har flere og flere butikker hengt seg på siden 2010. I år arrangeres Black Friday på fredag 26.november. Men mange butikker arrangerer også «Black Week» med salg hele uken.

Mange vil falle for fristelsen til å handle på gode tilbud og ofte handle mer enn det man egentlig trenger. Vi har laget noen tips til hvordan du kan unngå å sprenge budsjettet, selv om du ønsker å slå til på gode tilbud:

 

1. Kjøp kun det du trenger – ikke la deg blende av alle tilbud

Selv om enkelte tilbud er helt fantastiske, så er det smart å tenke på om det er et nødvendig kjøp. Trenger du den nye skinnjakka med 40% i rabatt hvis du allerede har to stykk hengende i skapet? Er det nødvendig å kjøpe ny boblejakke hvis du allerede har en liggende i skapet som ikke blir brukt?

 

2. Få oversikt – hva trenger du?

Unngå unødvendige kjøp – lag deg en oversikt på ting og produkter du faktisk mangler. Hva trenger du? Hva må du uansett kjøpe innen kort tid? Har du noen klær som er helt utslitt og faktisk på oppgradere?  Synger støvsugeren din på siste verset?

Hvis du laget deg en oversikt over hva du faktisk trenger – er det lettere å forholde seg til tips nr. 1 også.

 

3. Undersøk om det faktisk er en god deal

Se på andre nettbutikker som selger samme produkt hvilken pris de har. Selv om en vare er på salg på en nettbutikk, kan den likevel være billigere på en annen nettbutikk, selv uten rabatt.

 

4. Handler du noe som du angrer deg på? Benytt garantien din!

De fleste butikker tilbyr «åpent kjøp» eller «prisgaranti». Dette gjør at dersom du handler noe du angrer deg på, så kan du få gjort noe med det.

«Åpent kjøp» betyr at fra det tidspunktet du mottar varene tilbyr butikken gratis retur og pengene tilbake i en periode.

«Prisgaranti» gjør at dersom du kan kjøpe samme vare til en lavere pris hos en konkurrent innen et visst antall dager etter du gjorde kjøpet, vil butikken du kjøpte varen på betale deg tilbake den aktuelle differansen.

 

5. Slå til på gode tilbud lokalt!

Det er ikke bare nettbutikker som tilbyr gode tilbud på Black Friday eller under Black Week. Mange lokale butikker kan også ha spennende tilbud denne uken.

Ta en tur innom butikken eller sjekk deres Facebookside eller Instagramprofil for å se etter gode julegavekjøp eller en gave til deg selv.

Husk å #støttlokalt når du kan.

 

 

På tide med noen gode råd?

Vi tilbyr personlig økonomisk rådgivning tilpasset deg og dine behov - vi har tid til deg!