5 tips til deg som drømmer om båt

Tekst hentet fra: Brage Finans (brage.no)

 

Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter?

Daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad gir oss noen enkle tips.

 

Tips 1: Se for deg båtlivet

De aller fleste som ønsker å kjøpe seg båt, har en om drøm om hvordan båtlivet deres skal se ut. Har du lyst å ta med barna på fisketurer, eller ser du for deg å ta med fruen på små weekendturer? Dette er ting som er viktig å tenke gjennom i forkant av et båtkjøp.

- Om du ønsker å bruke båten til å fiske, må det gjerne være god dekksplass. Er det en barnefamilie som ønsker å bruke båten til småutflukter, kan det være greit med plass til overnatting, kokemuligheter og toalett, sier Westad.

- De fleste har en drøm om hvordan båtlivet skal være, og det er ofte dette vi tar utgangspunktet i, sier Westad.


Bilde: Rune Westad, daglig leder i Ferd Båt.

 

Tips 2: Dra på messe

Det er alltid lurt å se på ulike alternativ når du nærmer deg kjøpsprosessen. Ved å dra på messe kan du se de ulike båtmerkene og modellene opp mot hverandre og dermed sammenligne båtene opp mot hverandre.

- Det blir årlig arrangert båtmesser rundt om i landet, så jeg vil absolutt anbefale de som drømmer om å kjøpe båt og ta turen innom. Ellers så kan du dra innom ulike båtforhandlere og se på utstillinger i butikk, sier Westad.

 

Tips 3: Ny eller brukt båt?

Spare penger på å kjøpe brukt båt? Eller skal den være fabrikkny? Det er uansett lurt å kjøpe båt hos en seriøs båtforhandler, da en i tillegg til garantier også gjerne får med tips og gode råd.

- Det er enkelt å la seg rive med når det kommer til størrelse og lekre detaljer, men som jeg pleier å si – Som førstegangskjøper er det lurt å velge en båt man føler man kan håndtere. Tenk også på at man skal kunne bruke båten aleine – da blir det langt flere båtturer sier Westad.

Tips 4: Velg riktig motor

Motoren er en viktig del av en båt, og noe man absolutt også burde tenke gjennom – slik at du får et mest mulig økonomisk forbruk.

- Ikke kjøp en liten motor som må belastes maksimalt hele tiden, for da bruker du mye drivstoff og det blir fort dyrt, sier Westad, som primært selger båter med utenbordsmotor, også kalt påhengsmotor.

 

Tips 5: Hold deg til den økonomiske rammen

Når du skal kjøpe båt har du mest sannsynlig noen økonomiske rammer, og det er også viktig å tenkte over totalkostnaden båten vil ha i løpet av et år.

Liste over utgifter en må regne med:

  • Båtplass
  • Forsikring
  • Service
  • Drivstoff
  • Vinterlagring

 

 

Drømmer du om egen båt?

Via vår samarbeidspartner Brage Finans tilbyr vi finansiering til båter både over og under 23 fot.