Slik bør du bruke storstipendet

I disse tider får studenter en større utbetaling fra Lånekassen – også kjent som storstipendet. For de fleste studenter gjør dette stort utslag på konto og gjør at mange fristelser oppstår. Men er det lurt å bruke opp pengene med en gang eller kan man utnytte de ekstra pengene til noe fornuftig?

 

En del penger til overs

Man bør prioritere å få på plass både skolebøker og betale studieavgift, men for de aller fleste blir det fortsatt igjen en del penger på konto.

Dersom man har flyttet for seg selv, kan det være lurt å sette av en del av pengene på en egen bufferkonto. Slik at man har litt ekstra dersom vaskemaskina ryker, strømregninga blir ekstra dyr eller andre uforutsette kostnader oppstår.

 

Man skal kose seg også

Selv om det ser bra ut på papiret å sette av alle pengene til fornuftige formål, er det helt greit at man koser seg som student også – man kan faktisk kose seg og være smart med pengene på en gang. Det ene utelukker ikke det andre.

Kanskje vet du at det skjer noen spennende arrangementer du vil være med på denne høsten? Sett av penger slik at enkelte arrangementer ikke sluker pengene fra månedsstipendet når de oppstår utover høsten.


Andre smarte studenttips

  • Planlegg og gjennomfør mathandel en gang i uken. Her kan man spare mye ved å unngå småkjøp.
  • Gå over abonnementene dine – kan du kutte ut enkelte strømmetjenester? kan du dele noen abonnementer med en venn eller noen i kollektivet?
  • Sørg for at du er riktig forsikret – da slipper du ofte store kostnader dersom noe skulle bli ødelagt eller at du blir utsatt for en ulykke.
  • Få oversikt over hvor mye penger du får inn på konto hver måned og hvor mye som går ut – sett opp et budsjett!