Er tiden inne for å flytte hjemmefra?

Skal du flytte for deg selv? Uansett om planen er å studere eller jobbe, er det flere ting som er lurt å få i orden med en gang.

 

Sørg for at du er riktig forsikret

Forsikring handler om å være «føre-var». Man kan faktisk kalle forsikring for et av de beste grepene man kan gjøre for å sørge for trygghet i egen økonomi og kontroll i livet sitt. 

Innboforsikring

En innboforsikring sikrer verdien på tingene dine. Alt fra møbler, ting og andre gjenstander i boligen din. Dersom du skulle bli utsatt for vannskade, brann eller tyveri - så er innboforsikring genialt og da slipper du at det økonomiske tapet blir så stort.

Dersom du flytter for å bli student eller gå inn i førstegangstjeneste, regnes det som midlertidig borte fra hjemmet, og du er dekket av foreldrene dine sin innboforsikring fra Frende. Dette gjelder frem til du melder adresseforandring i folkeregisteret. Når du har meldt flytting, så kan du skaffe deg innboforsikring i nettbutikken vår.

Kjøp innboforsikring fra Frende Forsikring i nettbutikken vår her

 

Reiseforsikring

En forsikring som dekker deg når du er på reise. Det kan både være i innland og utland. Reiseforsikringen dekker deg fra du går ut døren din hjemme og til du er tilbake igjen. Vi tilbyr reiseforsikring fra Frende Forsikring som er kåret til BEST I TEST - flere år på rad!

Dersom foreldrene dine har reiseforsikring for familien, gjelder den for deg frem til du er 21 år. Dersom du melder flytting før dette, må du skaffe deg din egen reiseforsikring. Det må du også fra du fyller 21 år.

Kjøp reiseforsikring fra Frende Forsikring i nettbutikken vår her

 

Frende ung

Synes du det er vanskelig å vite hvilke forsikringer du bør ha? Frende ung er en skreddersydd forsikringspakke for deg mellom 18 og 30 år, som sørger for at både du og eiendelene dine er godt dekket.  Forsikringspakken inkluderer innbo- og uhellsforsikring, fritid- og reiseforsikring og ulykkesforsikring.

Les mer om Frende ung her

 

 

Skaff deg oversikt over økonomien din

Sørg for at du har lastet ned Selbu Sparebank-appen for oversikt over kontoene dine. Her kan du overføre mellom kontoene dine og betale regninger. 

1. Opprett faste betalinger

Skal du betale husleie eller andre faste utgifter? Sett opp en fast betaling i nettbanken din, så går betalingen av seg selv når du får utbetalt stipend eller lønn.

2. Opprett faste overføringer

Det kan være smart å fordele pengene dine på ulike kontoer for en bedre oversikt. Det kan være smart å ha en egen regningskonto slik at du vet du får til å betale husleie, strøm, forsikringer og telefonabonnement når regningene kommer.

3. Skaff deg en buffer

Opprett deg en brukskonto med formålet å ha penger til overs dersom uforventede kostnader oppstår. Plutselig ryker oppvaskmaskina eller du må til tannlegen, da er det lurt å ha litt penger satt til side slik at du slipper at hele utbetalingen fra Lånekassen eller lønna går til denne ene utgiften.

 

Spar penger der du kan!

Flytter du inn i kollektiv? Hva med å dele på abonnementer som Spotify, Netflix og HBO? Slik kan dere alle spare flere hundrelapper i måneden.

Hvilke matbutikker har du i nærheten? De fleste matbutikker har kundeprogrammer med fordeler, hvor du både sparer penger og samler opp poeng. Sjekk ut om din butikk har en slik ordning – her kan du spare mye.

 

Det er gratis å snakke med rådgiveren din i banken!

I Selbu Sparebank kan du alltid ta en prat med rådgiveren din når du ønsker noen gode råd. Ta møte fysisk, på telefon eller på Teams.