Nå er nordmenn ekstra utsatt for svindel!

I forbindelse med utbetalingen av skattepenger, ser vi at antall utsatte for svindel øker.

 

Det er endelig sommer, og mange har allerede fått utbetalt skattepengene sine eller venter på utbetaling i nærmeste fremtid.

- Vi ser at svindlere sender ut mange falske e-poster eller SMS-er med Skatteetaten som avsender, hvor man blir bedt om å oppgi bankinformasjon som kortnummer, PIN-kode eller BankID, sier May Grete Slind, leder for dagligbank i Selbu Sparebank.


Bilde: May Grete Slind, leder for dagligbank i Selbu Sparebank

- Du skal aldri gi fra deg sensitiv informasjon (f.eks. fødselsnummer, BankID-passord, koder, kortnummer eller PIN-kode), selv om du mottar e-post som ber deg om å gjøre dette. Dersom du får e-post, telefon eller SMS - husk at Selbu Sparebank eller Politiet aldri kommer til å be om denne type informasjon, forklarer Slind.

Slik kan du beskytte deg mot svindel

  • Aldri oppgi dine passord eller koder til noen
  • Aldri bekreft med BankID på mobil fordi noen andre ber deg om det
  • Dersom du mister kortet ditt, må du sperre det raskest mulig

Husk at banken aldri vil ringe og be deg om å bekrefte med BankID på mobil, BankID-passord, koder, kortnummer eller PIN-kode, sier Slind.

 

Overbevisende telefonsvindel

Flere nordmenn blir oppringt av noen som utgir seg å være fra banken. Svindleren kan prøve å overbevise om at kortet er misbrukt i utlandet og at man har blitt svindlet for store summer.

- Disse svindlerne snakker ofte godt norsk og er flink i sine ord, noe som kan gjøre at det virker enda mer overbevisende, sier kortansvarlig i Selbu Sparebank, May Grete Slind.

Hun forklarer videre at svindleren overbeviser kunden om at man må oppgi kortinformasjon og deretter bekrefte via BankID for at han skal kunne stoppe betalingene. Ved å oppgi sensitive opplysninger som fødselsnummer, passord og BankID-koder, har svindleren fullstendig kontroll over kontoene dine.

 

Har du blitt utsatt for svindel?

Ring oss så raskt du kan og vi vil prøve å hjelpe deg etter beste evne.