Sjekk ut disse 6 Vipps-triksene!

Vipps er Norges mest populære betalingsapp - visste du at 75% av Norges befolkning har Vipps-bruker?

Det finnes mange muligheter i Vipps og Cash Management-ansvarlig i Selbu Sparebank, Tonje Kjøsnes, oppsummerer noen av triksene som finnes i appen. Kanskje lærer du noe nytt?

 

1: Samme kortfordeler hvis du bruker kortet i Vipps

Du har de samme fordelene og rettighetene om du bruker kortet til å betale via vipps eller om du legger inn kortinformasjon. Banken ser hvilket kort som er brukt. 

- Du kan legge inn 8 ulike betalingskilder i appen, der èn må være tilknyttet en bankkonto i en norsk bank.  Man velger hvilken betalingskilde man ønsker å bruke i det man er i ferd med å sende pengene, forklarer Tonje Kjøsnes.

Velger du konto skjer betalingen på sekundet, og mottakeren har pengene på konto umiddelbart. Brukes kort som betalingskilde kan det gå inntil 3 virkedager før pengene blir mottatt. 

 

2: Betal bruktbilen på Finn.no med Vipps

- Du kan nå benytte deg av Vipps hvis du skal kjøpe bruktbil på FINN. Du kan overføre inntil 500 000,-. Selger må bruke FINNs digitale kjøpekontrakt. Den er godkjent av forbrukerrådet, og ferdig utfylt med informasjonen fra annonsen. Den digitale kontrakten er gratis å bruke, sier Kjøsnes.

 

3: Del enkelt utgifter i Vipps

Lag en gruppe med venner du ofte deler utgifter med. Alle i gruppa legger inn sine utlegg, og Vipps regner automatisk ut oppgjøret, og sier i fra hvem som skal betale til hvem. Du har hele tiden god oversikt over alle utlegg. Du kan også minne noen på at de skylder deg penger, hvis du synes de tar seg litt for god tid til å gjøre opp for seg. 

 


Bilde: Tonje Kjøsnes, Cash Management-ansvarlig i Selbu Sparebank

 

4: Personaliser profilen din

Kjøsnes råder til å laste opp et bilde på profilen din, slik at folk kjenner deg igjen når de skriver inn mobilnummeret, og enkelt kan se at de vippser til riktig person. 

 

5: Enklere betaling med QR-kode

Betaler du med Vipps i terminalen, slipper du å lete etter både lommebok og kort. Da trengs kun mobilen for å handle. Trykk på skann-knappen og hold mobilen over QR-koden. Kjapt og enkelt. Det blir stadig flere som tilbyr betaling med QR-kode. 

 

6: Brukervennlig og sikker netthandel med Vipps

4 millioner har Vipps og liker å betale med Vipps når de handler på nett. 7 av 10 rangerer Vipps som den betalingsleverandøren de stoler mest på.

 

Informasjon hentet fra Vipps.no

 

Har du spørsmål om Vipps?