I Selbu Sparebank har de ansatte fått hver sin gavepott
Det å være engasjert i lokalsamfunnet er noe Selbu Sparebank setter svært høyt. Derfor har vi lansert “Ansattes drømmebank”, et initiativ der de ansatte kan engasjere seg i lokalsamfunnet ved å støtte akkurat de aktivitetene de brenner mest for.
Dette er rett og slett et gavefond som kan utbetales til de organisasjonene, klubber eller formål de ansatte brenner for, og på den måten gi noe tilbake til lokalsamfunnet de er en stor del av.
Tar samfunnsoppdraget på største alvor
Ved å være en lokalbank, som er litt annerledes enn de andre “store bankene”, er “Ansattes drømmebank” en viktig måte for Selbu Sparebank å både vise lokalbefolkningen at de tar samfunnsoppdraget sitt på største alvor, og at de ønsker at de ansatte selv kan velge hvilken sak som er viktig for dem.
Gjennom pandemien har gavefondet vokst, og når regnskapet er såpass positivt, har Selbu Sparebank økt kraften til å kunne bidra til lokalsamfunnet på en svært positiv måte.
Hver ansatt bestemmer sitt formål
– I Selbu Sparebank er vi svært stolte over å ha ansatte som er engasjerte på ulike måter i lokalsamfunnet. Dette gjelder alle ansatte, både ved hovedkontoret i Selbu, Tydal, Stjørdal, Malvik og Trondheim. Derfor har vi lansert «Ansattes drømmebank» som gir alle ansatte 10.000 kroner de kan dele ut til et valgfritt formål, sier Vibeke Marstad, markedsansvarlig i Selbu Sparebank.
Med tanke på at Selbu Sparebank har i underkant av 50 ansatte, betyr dette at banken deler ut hele 460.000 kroner til gode formål.
Artikkelen fortsetter under bildet
Bilde: Vibeke Marstad, markedsansvarlig i Selbu Sparebank (foto: Selbu Sparebank)
Marstad forklarer videre at de ansatte kan melde inn sin hjertesak, og at det er formål innenfor et bredt spekter som gjelder, alt fra idrett, kultur, musikk, demenskor, frivillighetssentraler, turløyper og velforeninger. Selv sier Marstad at hennes bidrag går til BUA Selbu. Det er en utstyrsordning for sport- og fritidsutstyr, hvor alle kan låne utstyr helt gratis i en uke. Dette gjør at BUA gjør det mulig for alle å være med på fritidsaktiviteter, uansett økonomisk situasjon
– Jeg er stolt av å ha en arbeidsgiver som har så mye tillit til både sine ansatte og sitt nærmiljø at vi får lov å dele ut 460.000,- til 46 fantastiske fine, verdige hjertesaker.
Kjersti Terese Simmons, som jobber i Selbu Sparebank som kredittrådgiver, sier dette om initiativet.
– Da vi fikk presentert konseptet «Ansattes drømmebank», var jeg ikke den eneste som ble rørt. Jeg tenkte først at dette skulle bli lett, men jeg må innrømme at det var mye vanskeligere enn jeg først hadde trodd. Det finnes mange flinke, dedikerte og verdige mottakere, så det var ingen enkel oppgave å velge kun en.
– At banken gir alle 46 ansatte 10.000,- hver til å kunne dele ut til noen av våre hjertesaker, betyr mye. Det er faktisk snakk om nesten en halv million kroner. Det er mye glede å kunne gi bort. Banken deler ut mye penger i gaver og støtte til nærmiljøet fra før, men her har vi muligheten til å kunne bidra litt ekstra og med kun ett kriterie - det viktigste - hjertet.
Gir til Stjørdal Frivilligsentral
Simmons har bestemt at hennes bidrag skal gå til Stjørdal Frivilligsentral, og sier dette om hvorfor hun valgte denne organisasjonen:
– De er opptatt av å ivareta mennesker som har behov for litt ekstra hjelp, i form av klær, mat og generell hjelp. De har veldig flinke ansatte og mange samfunnsnyttige prosjekter. Jeg fikk gleden av å besøke Siri og Frida for å ta en prat og overlevere midlene. Stemningen der er hjertelig og varm, men samtidig kjente jeg på alvoret og viktigheten av det de faktisk driver med. Jeg blir mektig imponert bare av å være der og høre om hverdagen og bistanden de driver med daglig, de frivillige og alle arenaene de er på. Jeg får fort en følelse av at jeg burde bidra med mer, sier Simmons
Artikkelen fortsetter under bildet
Bilde: Kjersti Terese Simmons med Siri Bones, leder i Stjørdal Frivilligsentral.
Simmons ønsket at midlene skulle gå til mat. Mye mat. Og at dette skulle kunne hjelpe de som allerede er sårbare i et samfunn preget av økte kostnader, kanskje spesielt på mat og de som kanskje «bare» er ensomme eller trenger litt ekstra hjelp.
– Stjørdal Frivilligsentral har et ønske om å invitere til et varmt måltid laget på huset en gang i uken. Denne støtten bidrar til varm mat, sosialt samvær, som kanskje igjen bidrar til bedre psykisk helse. Det er dessverre mange som ikke har noen å kunne slå av en prat med over middagsbordet, ta en kaffekopp eller bare være sosial med. Den siste tiden har prisene på mat, strøm osv. steget betraktelig, noe vi alle merker på lommeboka. Mange kan kanskje kutte i matbudsjett, utenlandsreiser, osv, men for alle er ikke dette så enkelt.
Mange sliter med å få ting til å gå rundt på minimalt med inntekt, men alle har behov for mat, uansett hva den koster. Så disse midlene vil bidra til å kunne gi noe man MÅ ha, i en litt hyggelig «innpakning» og med et sosialt tilbud samtidig, avslutter Simmons.
Visste du at over 15.000 unge i Norge er ufør?
Vi markerer "Verdensdagen for psykisk helse" 10. oktober 💙
- Det er ingen enmannsjobb å jobbe med inkludering
Vi er stolte over å støtte "Sammen for et godt oppvekstmiljø i Selbu" 💙