En tidlig julegave fra Selbu Sparebank

Utlånsrentene forblir uendret


Etter Norges Banks nylige beslutning om å øke styringsrenten, har Selbu Sparebank valgt å holde utlånsrentene uendret.

Dette gjør Selbu Sparebank til den første sparebanken i Trøndelag som velger å holde rentene i ro – en beslutning vi ser på som en tidlig julegave til bankens kunder.

 

En bevisst beslutning for kundenes beste

- Vi ønsker å gi kundene våre en julegave på forskudd. Vi er fullt klar over de økonomiske utfordringene mange av våre kunder står ovenfor – økte priser, renter og avdrag. Med dette i tankene, har vi besluttet å vente med eventuelle rentejusteringer til etter neste rentemøte i Norges Bank, sier administrerende banksjef Espen Eriksen.

Denne beslutningen kommer som et direkte svar på de økonomiske vanskelighetene som husholdninger, landbruket og bedrifter i regionen opplever.

- En renteøkning nå ville ha forverret situasjonen for dem som allerede sliter med å få endene til å møtes, og potensielt ville det ført til flere betalingsutfordringer, legger banksjefen til.

Saken fortsetter under bildet

BILDE: Espen Eriksen, administrerende banksjef i Selbu Sparebank

 

En overraskelse fra Norges Bank

Selbu Sparebank er overrasket over Norges Banks beslutning i forrige ukes rentemøte, særlig gitt at inflasjonen viser tegn til å avta.

- Det kan virke som beslutningen denne gangen var påvirket mer av verdien på den norske krona enn tidligere, og den effekten ser vi allerede ved at krona styrker seg mot andre valuta siden torsdag, sier Eriksen.

 

En tidlig julegave fra banken

- Vi er en bank for vanlig folk, og vi mener dette er den riktige beslutningen både for oss og for kundene våre. Vi står sammen med våre kunder i disse utfordrende økonomiske tider og er forpliktet til å gjøre fornuftige beslutninger på vegne av bankkundene, avslutter banksjef Espen Eriksen.

 

For deg som er usikker eller opplever en økonomisk krevende situasjon er vårt beste tips - ta kontakt med rådgiveren i banken din 💙

 

God jul fra Selbu Sparebank 🎄✨