Pengespill

Visste du at norske banker har ikke lov til å formidle innsats og utbetaling i pengespill, som tilbys av pengespillselskap uten tillatelse i Norge?

Forbud mot formidling av betaling av pengespill

Norske banker har ikke lov til å formidle innsats og utbetaling i pengespill, som tilbys av pengespillselskap uten tillatelse i Norge. Forbudet gjelder både innskudd og utbetaling. 

Hvilke pengespill er tillatt?

I Norge er det kun Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og enkelte landsdekkende lotterier som har lov til å tilby regulerte pengespill på nett. I tillegg noen bingoaktører med særskilt tillatelse fra Lotteritilsynet kan tilby hovedspillet sitt på nett.

Hva er hensikten med pengespillovgivningen?

Hensikten er å sikre at lotteri- og pengespill blir tilbudt i trygge former for å avgrense uheldig spilladferd, og motvirke spilleavhengighet og kriminalitet.

Det eksisterer et stort uregulert marked av utenlandske pengespill som kasino, poker, oddsspill, bingo og lignende på nettet. Disse utenlandske spillselskapene har ikke tillatelse til å tilby eller markedsføre sine spill i Norge.

Se full oversikt over lovlige og ulovlige pengespill på Lotteritilsynets hjemmeside. 

Lotteritilsynet

Dette bør du være oppmerksom på hvis du skal vurdere spill av utenlandske spillselskap

Det er forbudt for banker i Norge å formidle penger til utenlandske pengespillaktører som ikke har norsk tillatelse. Forbudet gjelder både å formidle innskudd til spillselskapene, og å formidle utbetaling av gevinst fra spillselskapet til spillerens bankkonto. Forbudet omfatter både penger som går direkte til og fra pengespillselskapene, men også pengestrømmer som går via andre parter og betalingskanaler.

Banken har en plikt til å avvise transaksjoner til eller fra pengespillselskap eller deres formidlere på bakgrunn av vedtak fra Lotteritilsynet. I tillegg kan banken avvise slike transaksjoner på eget initiativ. Banken har, uansett foranledning for avvisning, da fulgt norsk lovgivning.

I praksis betyr dette at kunders spilleinnsats kan bli avvist eller at utbetaling av gevinst fra et utenlandsk spillselskap til kundens bankkonto blir stoppet.