May Irene og Tommy skal få det til å blomstre på Skatval

May Irene og Tommy Holmen drømte om å starte noe for seg selv i over ti år. Da de fikk muligheten til å ta over Sandberg Gartneri på Skatval var det gull verdt å ha Selbu Sparebank med på laget.

I over 50 år har Sandberg Gartneri på Skatval levert fargerike blomster til kunder over hele Trøndelag.

Det skal gartneriet fortsette å gjøre i lang tid fremover, men denne gangen med nye eiere bak roret. I august 2021 tok nemlig ekteparet May Irene og Tommy Holmen over stafettpinnen.

Da vi møtte dem på en litt småkald januardag var de i ferd med å fylle de første blomsterpottene med jord, og med det er det ikke så altfor lenge til de kan ta imot sine første kunder våren 2023.

– Det har vært en lang prosess, men nå begynner vi å nærme oss åpningen, Vi gleder oss utrolig mye til å ta imot kundene og vise frem produktene, sier May Irene og Tommy.

Vil du ha gode råd? Trykk her!

 

Slik realiserte de drømmen

 

Husk lyd!

 

– Helt enestående

For ekteparet var ikke dette et impulskjøp. De forteller at de i over ti år har drømt om å skape sin egen arbeidsplass.

Da de fikk nyss om at Sandberg Gartneri var på markedet skjønte de at tiden var moden for å gjøre drømmen til virkelighet.

– Etter å ha snakket med selgeren her og fått en god omvisning, så var det klart at dette var noe vi ønsket å gjøre.

TOMMY OG MAY IRENE HOLMEN

Men det er ikke bare, bare å skulle kjøpe et 5000 kvadratmeter stort gartneri. Rett etter omvisningen tok de derfor kontakt med sin kontaktperson i Selbu Sparebank.

– Dette hadde ikke vært mulig uten all hjelpen vi har fått fra Selbu Sparebank, sier Tommy.

– De har rett og slett vært helt enestående. Vi satt med tusen spørsmål da vi bestemte oss for å ta over gartneriet, og hos dem fikk vi hjelpen og støtten vi trengte, legger May Irene til.

Det er Silje Nykkelmo Kvål, rådgiver privatmarked og landbruk i Selbu Sparebank, som har vært ekteparets høyre hånd under hele prosessen.


– De hadde tenkt mye på dette og det var tydelig at det var realisme i prosjektet. Da begynte jeg fort å se hvordan vi i banken kunne hjelpe dem på best mulig vis

SILJE NYKKELMO KVÅL (Bedriftsrådgiver i Selbu Sparebank)

- En kjemperessurs!

Husk lyd!

 

Skreddersydde løsninger

Silje forteller at hun mer eller mindre har hatt en koordinatorrolle. Det vil si at hun har satt sammen et tverrfaglig team med blant annet regnskapsførere, bedriftsrådgivere og rådgivere innen betalingsformidling.

– Målet er at de skal kunne tenke mest mulig på gartneriet og fremtiden – og minst mulig på bank og regnskap. Det er mye å holde styr på, og i tillegg er det en privatøkonomi som også skal ivaretas. Min rolle har nærmest vært å være en samtalepartner for May Irene og Tommy, og skreddersy gode løsninger for dem, sier Silje.

Den løsningen ble en suksess for de kommende gartnerne.

– Vi hadde veldig mange spørsmål i starten. Derfor fikk vi hjelp av Silje, som satte opp et møte med alt mulig av fagpersoner som kunne svare på det vi lurte på. Det var utrolig nyttig for oss, og forkortet prosessen utrolig mye.

TOMMY HOLMEN

De forteller at de setter stor pris på at de hele veien har hatt èn person fra banken å forholde seg til.

 

"Det blir mer personlig og enklere å ringe når man kjenner rådgiveren sin på denne måten. Oppfølgingen er også veldig god"

MAY IRENE OG TOMMY HOLMEN

- Enkelt å få svar

For Silje er dette også noe av det hun liker aller best med jobben.

– Det har vært utrolig morsomt og ikke minst givende å følge prosessen sammen med May Irene og Tommy. Spesielt nå når de begynner å fylle jord i pottene og det nærmer seg åpning, sier Silje.

– Jeg er også glad for å jobbe i en bank som ønsker at vi setter av god tid til kundene og prioriterer tilgjengelighet. Det opplever jeg også at kundene setter pris på, legger Silje til.

Skreddersydd løsning til din bedrift? Trykk her!

 

Gleder seg til fremtiden

For May Irene blir ikke gartnerihverdagen en brå overgang fra hennes tidligere arbeidsliv. Hun har nemlig over 18 års erfaring i hagesenterbransjen. For henne finnes det ikke en bedre bransje.

– Det finnes ikke noe bedre enn å jobbe med planter. Det handler om lukten, fargene og stoltheten av å skape gode opplevelser for kundene, sier May Irene.

For Tommy blir det en helt ny – men også svært etterlengtet hverdag.

– Jeg har jobbet innendørs i en fabrikk i 25 år. Nå ser jeg frem til å følge produktene fra a til å, og ikke minst å møte kunder, sier Tommy med et smil.

I over 50 har Sandberg Gartneri produsert fargerike og flotte sommerblomster til kundene sine. Den tradisjonen gleder May Irene og Tommy å videreføre.

– Sandberg Gartneri er et solid og sterkt gartneri med en sterk posisjon i Trøndelag. Det er en kundemasse fra Oppdal i sør til Snåsa i nord som tar turen for å handle blomster her, sier Tommy.

– Gartneriet er jo kjent for superkvalitet på plantene. Det er litt luksus å kunne ta turen innom et gartneri og plukke kortreiste sommerblomster. Det er ikke så mange plasser du kan gjøre det i dag, mener May Irene.

I over ti år drømte de om å starte opp for seg selv, og nå kan de om ikke så lenge ta imot sine aller første kunder. Har du også en gründer i magen?

Da har May Irene og Tommy følgende oppfordring til deg:

– Ta en telefon og undersøk saken sammen med Selbu Sparebank. Det kan være at drømmen din er lettere å realisere enn du kanskje tror, sier May Irene.

– Så absolutt. Hos Selbu Sparebank føler du deg heller ikke alene, noe som gjør at prosessen føles tryggere. Jeg håper at flere tør å satse. Det er bedre å sitte på gamlehjemmet og angre på ting man gjorde, enn å angre på ting man ikke turte å gjøre, legger Tommy til avslutningsvis.