Slik fikk Henrik (22) god hjelp inn på boligmarkedet

Med flittig sparing og god rådgiving fra Selbu Sparebank fikk Henrik Mikalsen fra Stjørdal et godt utgangspunkt da han skulle kjøpe sin første bolig.

 

Det er mye skriverier om et tøft boligmarked – spesielt for unge og single mennesker, men Henrik Mikalsen fra Hegra fikk det til.

Oppskriften er ganske enkel. Henrik kom tidlig inn i arbeidslivet som energimontør, og allerede på videregående gikk en stor slump av inntekten fra lærlingtiden inn på sparekontoen.

– Mamma og pappa oppfordret meg til å sette inn penger til boligkjøp i fremtiden. Etter hvert ble jo lønningene større, og jeg kunne spare enda mer, forteller 22-åringen, som flyttet inn i sitt nye hjem i august i år.


– Denne leiligheten var midt i blinken for meg. 

To soverom, parkering i kjeller og god lagringsplass til alt jeg har av MC-klær, verktøy og treningsutstyr, smiler han.

En tidlig karrierevei er et godt utgangspunkt, men det er fortsatt en lang vei før man kan gjøre en av de største investeringene i livet sitt.

Da er det godt å ha en trygg og løsningsorientert rådgiver med på laget.

 

- Blir sett og hørt

Husk lyd!

– Utrolig godt tatt imot

Før han fant drømmeleiligheten i Stjørdal hadde Henrik, som mange andre unge, en hel rekke spørsmål før han kunne sette i gang boligjakten.

Han trengte rett og slett litt hjelp, og gikk derfor rundt til mange forskjellige banker med samme spørsmål.

– Jeg tok meg en fysisk runde til flere banker i området, og sa akkurat det samme til hver og en av dem; «Jeg er 21 år, har fast jobb og ønsker å kjøpe meg bolig», deretter så jeg an hvilken respons jeg fikk fra dem, forteller han.

 

Etter denne runden seilet Selbu Sparebank som en naturlig favoritt. Mikalsen begrunner valget på denne måten;    – Jeg ble utrolig godt tatt imot og ble invitert inn til en kopp kaffe med en gang. Det var tydelig at de tok meg på alvor og brukte god tid på å sette seg inn i min situasjon og hvordan vi skulle gå frem videre, forteller han.

Rådgiveren som tok imot Henrik denne dagen, var finansrådgiver Lena Lenvik i Selbu Sparebank. Hun forteller at det å bruke god tid og være tilgjengelig for kundene er svært viktig for dem.

– Det er noe av det vi prioriterer høyest hos oss. Vi ser at mange er i Henriks situasjon, og ønsker å ha en fast person å forholde seg til når det gjelder økonomi. Den tryggheten ønsker vi å gi til kundene våre, forteller Lenvik.

 

Ønsker personlig rådgivning

Husk lyd!

 

- Mange spørsmål

Siden det første møtet med Lena har Henrik støtt og stadig vært i kontakt med rådgiveren sin.

– Det har nok vært mange dumme spørsmål til alle døgnets tider, sier Henrik med smil.

– For eksempel om lånet begynner å gå automatisk av seg selv, hva skjer når renta heves og hvordan finansieringsbevis fungerer. I tillegg har Lena vært med på å gi sin vurdering på leilighetene som jeg har vært interessert i.

 

"Det er godt å ha en trygg og dyktig person å snakke med om boligmarkedet og økonomi"

HENRIK MIKALSEN

Faktisk har han også spurt Lena om råd om andre ting enn bolig i løpet av denne tida.

– Jeg har også vært på jobbjakt, og fått god rådgiving der. Jeg har aldri tenkt noe særlig på forsikringsordninger og pensjonsvilkår, men nå vet jeg at det også er viktig å ikke bare se hva man får i lønn, sier Henrik, som fikk seg en ny jobb samme måned som han tok over leiligheten i Stjørdal.


Henrik Mikalsen fikk drømmeboligen i Stjørdal med god hjelp av Selbu Sparebank

 

Rådgiveren hans hadde også en finger med i spillet da Henrik skulle sikre sin første bolig. Han hadde sett for seg at det kunne bli en budkrig, men han slengte inn et bud på prisantydning, - og med det var det game-set-match.

– Det var ganske nervepirrende, men det var en utrolig deilig følelse da det gikk i boks. Det er godt å være boligeier, sier Henrik.

For Lena og resten av kollegene i Selbu Sparebank betyr det mye å se at folk som Henrik oppnår målene sine.

– Det er ikke så lett for denne målgruppen. Derfor er det er ekstra givende å se at spesielt unge kunder, som Henrik, lykkes med sine drømmer, sier Lena.

- Bryr seg

Lena forteller at kravene om 15 prosent egenkapital gjør det til en ekstra stor utfordring for unge mennesker å komme inn på boligmarkedet. Hos Selbu Sparebank gjør de det de kan for at veien dit skal bli enklere.

– Det handler om personlig og god kunderådgiving. Vi tar oss god tid til å forklare kravene, og ikke minst gi tips om hvordan de skal spare smart for å oppnå egenkapitalkravet, sier Lena.

Det er en stor fordel å tenke over disse tingene tidlig. Da får man en god start på ferden mot boligdrømmen.

Selbu Sparebank gjennomfører blant annet samtaler med kundene sine når de fyller 18, 20 og 25 år – der de blant annet får god innføring iblant annet boligsparing for ungdom og egenkapitalkravet.

 

For Henrik sin del er det ingen tvil:

– Jeg vil absolutt anbefale Selbu Sparebank til alle, ikke bare for unge som er på boligjakt. Der møter du noen i døra som faktisk bryr seg, lytter og forklarer. Det er mange ting å sette seg inn i, og da er det godt med god hjelp, sier Henrik avslutningsvis.