Fra sommervikar til fast ansatt

Marit fant karriereveien sin gjennom et sommervikariat i banken.

Å finne sin plass i arbeidslivet kan være en reise fylt med både oppturer og nedturer for mange. Ikke minst: En rekke muligheter som byr seg, og ulike valg man må ta på veien! For Marit Johanne Fuglem har denne reisen ført henne til en karriere innen regnskap i Selbu Sparebank.

Vi fikk sitte ned med henne og høre nærmere om hennes erfaringer og innsikt som ung ansatt i banksektoren.


Marit reise inn til Selbu Sparebank

I utgangspunktet var Marit Johanne usikker på hvilken vei hun ønsket å gå karrieremessig, men hun visste at et studie innen økonomi og ledelse potensielt kunne åpne mange dører for henne. Derfor valgte hun å starte på nettopp denne utdanningen, og med tiden skulle det vise seg å være den riktige veien å gå for Marit. Hun begynte reisen sin mot en karriere i banken først som sommervikar da hun studerte ved Universitet i Steinkjer. Denne sommeren ble det utlyst en rekke ulike stillinger i banken, og det ble dermed naturlig for Marit å ta skrittet videre etter vikariatet ved å søke på en fast stilling. 

Marit forteller at det faktisk var et bemanningsbyrå som først rådet henne om å søke spesifikt på stillingen som regnskapsmedarbeider i dagligbankavdelingen - hvor hun i dag jobber. Etter en hyggelig prat med avdelingen fikk Marit tilbud om en fast stilling og begynte samme høsten å jobbe som deltidsansatt der. Når studiene hennes endelig var i boks og Marit kunne jobbe fulltid, ble hun forfremmet til rollen som regnskapsansvarlig i avdelingen. Marit forteller at hun er svært takknemlighet for de mulighetene som har åpnet seg på veien gjennom den relativt korte tiden hennes som ansatt i banken.

 

Fellesskapet står sterkt

Videre forteller Marit at så lenge hun kan huske har hun alltid har hatt et godt forhold til Selbu Sparebank, og at hun tidlig forstod at banken hadde en sentral og viktig posisjonen i lokalsamfunnet. Når hun ble litt eldre fikk hun også kjennskap til at sparebanken var en attraktiv arbeidsplass i bygda, og tenkte derfor at det kunne være lurt å sikte seg inn mot en jobb der i framtiden. I dag angrer hun ikke på valgene hun har tatt som har gjort at hun har havnet der hun er, og kan med hånden på hjertet si at Selbu Sparebank er et trygt og godt sted å jobbe.

- Her er det fint å være, og jeg opplever at alle vi som jobber her har et nært og tett forhold til hverandre, utdyper Marit.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bilde: Marit Johanne Fuglem (foto: Selbu Sparebank)

I følge Marit er det nettopp fellesskapet blant de ansatte, som skiller Selbu Sparebank fra andre større finansinstitusjoner.

- Alle kjenner alle her, og vi har gode forhold både innad i avdelingene og på tvers av dem. Vi støtter hverandre på veien mot våre felles mål. Det gjør Selbu Sparebank til en trygg og stabil arbeidsplass hvor man får muligheten til å utvikle seg på tvers av ulike områder, fortsetter hun.

 

God tilrettelegging for de unge 

En annen viktig faktor som gjør at Marit trives så pass godt i jobben sin, er at banken som arbeidsgiver er gode på å tilrettelegge forholdene til sine unge ansatte. Det har hun opplevd gjennom å selv være student og ansatt i banken, da hun fikk rom og mulighet til å prioritere utdanningen sin.

- Jeg opplever at banken hele tiden fokuserer på å gi oss unge ansatte muligheten til å utvikle oss. Det gjelder også når det kommer til videreutdanning, hvor banken alltid støtter dem som ønsker det med relevante etterutdanninger og kurser. Dette mener jeg er en nøkkelfaktorer for å gjøre en arbeidsplass attraktiv for unge talenter, forklarer Marit.

Med det oppfordrer hun også andre unge som synes banksektoren høres spennende ut, til å søke seg inn og gjerne satse på en karriere i banken.

- Mitt beste råd til dem som er på jakt etter drømmejobben, men likevel er usikre på hvordan de skal finne veien dit, er å være åpen for de mulighetene som dukker opp. Det er viktig å gjøre det beste ut av situasjonene som oppstår og hele tiden være fleksibel, så faller ting på plass til slutt, avslutter Marit.

 

Høres det spennende ut å jobbe i Selbu Sparebank?

Les mer om å jobbe i banken