Endelig 18 år!

Gratulerer med 18-års dagen - endelig voksen på ekte. Som myndig skal du nå ta fatt i voksenlivet og du vil nå starte gradvis å styre egen økonomi.

Selbu Sparebank inviterer deg til et 18-års møte hvor vi sammen går gjennom tema som er aktuelle for deg. 

På denne siden får du informasjon om hvilke endringer som gjelder for deg, når du nå har fylt 18 år.

"Nå bestemmer jeg selv, mamma!"

Når man fyller 18 år, har ikke lengre dine foreldre samme rettigheter til å ha innsikt i din økonomi. Du kan velge å fjerne fullmaktene som foreldrene har på dine kontoer og til nettbanken din. Mange synes det er bedre om foreldrene heller kan spørre dersom de lurer på noe. Likevel er det noen som velger at foreldre skal fortsette å ha tilgang til å se inne på kontoene sine. Dette er helt opp til deg!

Tid for nytt bankkort!

Med et Visa Classic, også kalt "voksen bankkort", er det:

  • åpent for netthandel
  • kontaktløs betaling
  • samme PIN-kode som før
  • kan betale selv om betalingsterminalen er "offline"

Ditt tidligere Visa Online, også kalt "ungdomskortet" er det begrensninger i sum på netthandel og det krever at bankterminalen er online. Dette gjør at dersom bankterminalen har vært offline, blir betalingen din avvist selv om du har nok penger på konto.

Et Visa Classic har et årsgebyr på 300,- kr. 

Start sparing i BSU

BSU (Boligsparing for ungdom) er den smarteste måten å spare for deg som er under 34 år og ønsker å spare til bolig. Du får bankens beste sparerente på pengene du sparer i BSU og du vil få gode skattefordeler.

Smart å ha kredittkort!

Handler du mye på nettet eller liker å reise?

Du bør alltid bruke kredittkort når du handler på nett fordi kredittkortet har leveringsgaranti. Det betyr dersom du ikke mottar varen fra nettbutikken, får du pengene tilbake fra kredittkortselskapet.

  • Dersom du blir utsatt for svindel i utlandet eller ved netthandel, klarer ikke svindlerne å få tilgang til bankkontoen din.  
  • Du kan velge en kredittgrense som passer din økonomi. 
  • Hvis du betaler minimum 50 % av reisen med kredittkortet får du en reiseforsikring som dekker uhell, sykdom og tyveri inkludert.  

Les mer om kredittkort

Tid for oversikt

Budsjett er en smart måte å få oversikt over hva som kommer inn på konto og hva som går ut av konto i løpet av en måned. Last ned vårt GRATIS budsjett og fyll ut for oversikt.

Last ned

Ønsker du 18-års møte?

Kontakt oss, så finner vi et tidspunkt!